NAŠA VINA

Naša vina lahko poiščete na policah, vseh bolje založenih trgovskih centrih po Sloveniji.
Vina vam pošljemo tudi po pošti ali dostavimo na vaš naslov. Naročila lahko oddate po telefonu ali e-pošti.

CVIČEK PTP

V 0,75l steklenice Cviček Martinčič smo napolnili vino, ki je pridelano iz grozdja, ki je zrastlo na naših najstarejših trtah. Izrazita majhna obremenitev trt je ponudila zrelo grozdje, ki je pridalo bogato harmonijo okusov dolenjske zemlje. Aromatika drobnih gozdnih sadežev je sveže intenzivna in tako pričara posebno vzdušje ob uživanju tega vina PTP.

CVIČEK PTP

Cviček Martinčič je lahko, suho vino, svežega okusa ter prijetnega in polnega sadnega vonja. Je tradicionalno dolenjsko PTP vino, ki mu dajejo značaj rdeče in bele sorte grozdja. Z modernimi pristopi pridelave postaja uglajen sopotnik sodobnega človeka, na kar smo zelo ponosni. Ponudimo ga ob tradicionalnih slovenskih in dolenjskih jedeh.

Frankinja 1/1

Frankinja je polno, izjemno bogato, sadno sveže vino s svojevrstno cvetico. Njen svež vonj spominja na drobno jagodičevje. Ponudimo jo ob jedeh z žara, suhomesnatih izdelkih in divjačini.

Frankinja 0,75L

Modra frankinja classic nas navduši z vonjem drobnih gozdnih sadežev. V okusu nas s svojo eleganco, gladkostjo in svežino zapelje v lahkotnost dolenjske pokrajine. Kljub njeni izredni pitkosti pusti svojo identiteto s svojo barvo in širino okusa. Del tega vina je dozoreval tudi v malih sodčkih, zato lahko pri uživanju radodarno ponudi tudi svojo celotno kompleksnost.

Frankinja Plus

Frankinjo Plus sestavlja posebej odprano grozdje naših najstarejših trt, ki je bilo ločeno macerirano in nežno stiskano. V vinu nam je uspelo ujeti vso taninsko svilnatost, nežnost in milino, ki jo ta sorta v izjemnih letnikih tudi ponudi.

LAŠKI RIZLING - LEDENO VINO

Prezrel grozdni sok je dodatno skoncentriral polarni mraz in ta biser je sedaj pred vami. Izredno bogato in harmonično vino, ponuja vse darove bogate jeseni. Sorta s svojo siceršnjo skromnostjo zopet pozitivno preseneti in dopolni najboljše sladice – od sladke pehtranke, gibanice do potice.

MISSA BREVIS

Je naša najmlajša bela polsuha zvrst. Prijetno pitno, sveže in sadno poletno vino za najrazličnejše priložnosti. Lahko pijemo samo, v družbi potice, štrukljev ali drugih sladic.

penina rose

Naša sveža sadna penina, ki jo pridelujemo najdlje in odseva vso dolenjsko svežino in prijetnost pokrajine. Izredno lepa lososova barva odraža nežnost predelave grozdja za to pitno, gladko in všečno penino.

Penina plus

Penina plus predstavlja našo najelegantnejšo zrelejšo svilnato penino, z mnogimi subtilnimi zaznavami. Je polsuha penina, ki v svoji harmoniji, mehkobi in daljšem pookusu nagradi pivca.

QUATTRO MOMENTI

Ime za penino Quttro momenti so izbrala najina štiri dekleta. V njej je zbrana vsa poezija naših vinogradov. V kozarcu in v ustih nas presenečajo in radostijo res fini in drobni mehurčki. Ti pri tej penini ustvarijo izredno čarobno harmonijo med vonjem in okusom. Za res posebne priložnosti in bogate trenutke.

SIVI PINOT

Vonj vina je sorten; spominja na zrelo hruško, marelico, grenivko. V ustih je vino gladkega okusa, polnega telesa in prijetno toplo. Zaključek okusa spremlja prijetna aroma vanilije. Sivi Pinot Martinčič zaradi svoje kompleksnosti lahko priporočamo k širokemu spektru jedi. Dobro se poda tako k morski hrani, kakor tudi k ribam, vsej perutnini (pečenemu piščancu ali puranu) in sirom.

šENTJERNEJC

Bela zvrst, ki smo jo poimenovali po kraju Šentjernej, sestavljajo laški rizling, zeleni silvanec in kraljevina. Je poletno, lahko, sveže pitno vino, namenjeno večernim poletnim sanjarjenjem.

Kontakt

Telefon

(07) 30 81 287

00 386 31 202 166

00 386 31 248 402

Naslov

Martinčič d. o. o.

Šmalčja vas 16

8310 Šentjernej