naša zgodba

V Šmalčji vasi pri Šentjerneju stoji družinska vinogradniško-vinarska in trsničarka kmetija Martinčič. Začetki naše dejavnosti segajo več kot sto let nazaj, ko so naši predniki posadili  prvi vinograd in ugotovili, da Dolenjska zemlja in nebo dajeta vinski trti poseben dom, ki nam , vinogradnikom, omogoča, da iz njenega sadeža naredimo žlahtno kapljico. V zibelki cvička so se odločili za kakovost in prisluhnili naravi.  »Raje manj in boljše« je bilo njihovo pravilo, ki se ga držimo še danes in velja tudi za vina iz naše kleti. Le-ta so zaradi nežne, dosledne in hitre predelave grozdja zelo sveža, prijetno sadna, z bogato paleto okusov in predvsem pitka. 

Ko vas pot zanese v naše kraje, lepo povabljeni, da se ustavite na naši kmetiji, kjer boste lahko poizkusili naša vina. Pokazali vam bomo klet, kjer zorijo naša vina in kjer smo donegovali tudi vsa nagrajena vina. Ob predhodni najavi, pa vam z veseljem pripravimo tudi degustacijo naših vin. Sprejmemo do 50 ljudi, sprejemamo pa tudi manjše skupine.

 Sicer pa lahko v gostinskih lokalih ali trgovskih policah širom po Sloveniji sežete po steklenici našega vina- »vina s petelinom«.